Music Only Makes Us Stronger

Turbo bestaat uit een stel rock-veteranen die hun sporen ruimschoots verdiend hebben.
In 1978 (!) ging Turbo voortvarend van start; twee elpee's (Turbo en You Girl), een aantal singles met zelfs een bescheiden hitje (You Girl), een spetterende live-cd uit 2002 (Turbolence) en vele optredens staan in de geschiedenisboeken.

Toentertijd kreeg Turbo na de release van You Girl de kritiek dat dit nummer gejat was van The Police. Aanvoerder en componist/tekstdichter drukte dit op ludieke wijze de kop in: hij stuurde de betreffende recensent een jaren oude demo, nog uit zijn punkperiode met The Speedtwins, waar dit nummer al op stond. Dit leidde tot een brede erkenning van de songschrijverskwaliteiten van Lain.

Nu, 2018, nog steeds onder aanvoering van brulboei/gitarist Lain Barbier, komen zij nog steeds overal waar ze maar kunnen om te spelen tot ze erbij neer vallen.

In 2015 werd er ook alweer een paar keer gespeeld, maar sinds het begin van 2016 worden de zaken voortvarend aangepakt. De podia worden wat groter, er wordt steeds vaker buiten Arnhem gespeeld en ook staan er voor de zomer een aantal festivals op de rol.

Lain speelde ook bij o.a. Diesel, Vitesse, Rotor en No Exqze. Nu zit hij in meerdere bands, zoals ook weer The Speedtwin(S), en hij laat ook af en toe solo van zich horen. Zie voor een overzicht van al zijn bezigheden op muzikaal vlak www.lain.nl

Bassist Erwin Scheijgrond is nieuw bij Turbo. In 2016 viel hij al eens voortvarend in (het complete repertoire in een dag ingestudeerd, samen met broer Geert!) Andere gitarist Geert Scheijgrond zat ook in No Exqze, en hij is alweer jaren de vaste technicus van Focus. Drummer Willem van der Aa is de voormalige uitbater van de legendarische Katoenclub in Arnhem en drumt ook in de Neil Young Tribute Never Too Young..

Turbo: kerels die nog ouderwets de spijkers uit de vloer spelen!

Fragile

Hieronder een cover van Sting, het wereldse Fragile.

Een geweldige uitvoering van Lain in 2012

If blood will flow when flesh and steel are one
Drying in the color of the evening sun
Tomorrow's rain will wash the stains away
But something in our minds will always stay

Perhaps this final act was meant
To clinch a lifetime's argument
That nothing comes from violence and nothing ever could

For all those born beneath an angry star
Lest we forget how fragile we are

On and on the rain will fall
Like tears from a star
Like tears from a star
On and on the rain will say
How fragile we are
How fragile we are

On and on the rain will fall
Like tears from a star
Like tears from a star
On and on the rain will say
How fragile we are
How fragile we are
How fragile we are
How fragile we are